Čelnik regionalne vojne administracije Hersonske oblasti večeras je objavio nove informacije o situaciji u oslobođenim naseljima te regije.

Usprkos ulasku ukrajinske vojske u niz naselja u Hersonskoj oblasti, stanovnici bi se trebali držati podalje od nedavno oslobođenih mjesta, objavio je Jaroslav Januševič na svom Telegram kanalu.

"Postoji velika vjerojatnost da bi neprijatelj mogao granatirati oslobođena naselja na zapadnoj obali Dnjepra u Hersonskoj oblasti. Ruska vojska, kad bježi, nerijetko napada civile jer je bespomoćna. To smo više puta vidjeli u oslobođenim mjestima", upozorio je Januševič.

U centru Hersona vraćen pristup mobilnom internetu

No ukrajinske vlasti poručuju da su u regiji uspjele uspostaviti dio esencijalnih usluga. Januševič je tako objavio da je u nedavno oslobođenim naseljima uspostavljena opskrba prirodnim plinom za više od 300 kućanstava.

U centru samog grada Hersona uspjeli su uspostaviti pristup mobilnoj internetskoj vezi. "LTE veza preko Kijevstara (ukrajinski mobilni operator) već radi u centru grada, na trgu nasuprot zgrade regionalne administracije", rekao je. CNN javlja kako je njegov tim vidio da su Ukrajinci u centru Hersona podigli komunikacijski toranj.