Kineska svemirska postaja Tiangong-1 (Nebesko mjesto), teška 8,5 tona, u idućih nekoliko mjeseci trebala bi "pasti na Zemlju". Lansirali su je 2011. godine, a bila je simbol nastojanja da se Kinu pretvori u svemirsku super-silu. 

Sve je pošlo po zlu prošle godine kada su vlasti potvrdile da su izgubili kontrolu nad postajom te da će se ona srušiti između listopada 2017. i travnja 2018. Iako će većim dijelom izgorjeli u atmosferi, neki dijelovi, teški i do 100 kilograma, mogli bi pasti na tlo. 

Iako je mogućnost da netko nastrada minimalna, Kinezi kažu da će pomno motriti pad Tiangonga i poslati upozorenja u slučaju bilo kakve opasnosti. 

Iako je i dosad bilo nekontroliranih padova velikih svemirskih letjelica, ljudske žrtve nisu zabilježene. Jedan od najpoznatijih slučajeva zbio se 1991. godine kada je sovjetska svemirska postaja Saljut 7 pala ne Zemlju dok je bila pričvršćena za letjelica od 20 tona Cosmos 1686. 

Oba objekta raspala su se iznad Argentine, a njihovi ostaci su zasuli grad Capitan Bermudez, piše Guardian. 

NASA-ina svemirska postaja Skylab imala je nekontroliran pad 1979. Njeni veliki dijelovi pali su u predgrađe australskog Pertha.