Pep Guardiola tvrdi kako je dao Bayernu sve što je mogao, iako treći put zaredom nije uspio plasirati se u finale Lige prvaka. Polufinalni poraz od Atletico Madrida bio mu je posljednji u karijeri na klupi njemačkog prvaka jer će od iduće godine biti trener Manchester Cityja.

Katalonac je doveden upravo zbog naslova u Ligi prvaka, ali u tri pokušaja zaustavljen je u polufinalu i odlazi iz glavnog bavarskog grada neobavljena posla.

"Dao sam svoj život Bayernu, borio sam se i dao sve od sebe. To je to. Nismo se uspjeli plasirati u finale, ali ponosan sam na svoje igrače. Igrali smo onako kako smo željeli, kako smo se dogovorili. Jedino što je nedostajalo bio je taj još jedan gol," rekao je Bayernov trener Pep Guardiola.

O sucima nije rekao ni riječ

O sucima utakmice nije želio reći ni riječ, iako je njegov šef, Karl-Heinz Rummenigge, rekao kako je sudac prevario Bayern. Umjesto, trener na izlasku, poželio je svom nasljedniku Carlu Ancelottiju sve najbolje.

"Više od ovog trenutačno ne mogu ponuditi Bayernu, nadam se kako će Carlo zadržati klub na istoj razini. Pred ovom momčadi je svijetla budućnost, sve su ovo sjajni igrači sa ispravnim stavom. Titule su samo brojke, doista sam želio otići do kraja ove sezone, ali nisam uspio, nadam se da Carlo hoće."