Raste polarizacija u bh. društvu, ali i samom gradu Sarajevu u vezi s dolaskom Recepa Tayyipa Erdogana. Ona se trenutno manifestira uglavnom na društvenim mrežama, ali postoji indicija da će biti premještena i na javni prostor.

Pored Facebook grupe "Podrška dolasku predsjednika Erdogana u Sarajevo", kreiran je i dijametralno suprotan virtualni centar za okupljanje onih koji smatraju da njegov dolazak u kontekstu održavanja predizbornog skupa nije pozitivna vijest.

Riječ je o grupi "Građani Sarajeva protiv mitinga Erdogana" u čijem opisu stoji kako smatraju da je Erdoganov predizborni skup provokativni miting. Također, članovi grupe žele na dan mitinga, odnosno 20. svibnja, održati prosvjedni skup na platou Skenderija.
 
"Mi smo protiv mitinga Turske partije AK pod vodstvom Erdogana u Sarajevu, jer smatramo da to nije zakonito, da to nije dobro za građane BiH. Također mislimo da je ovo pokušaj promoviranja SDA i dizanje međunacionalnih tenzija", kaže se u grupi, dodajući da njegov dolazak nije dobar za narode i građane BiH.

Polarizacija u vezi s Erdoganovim dolaskom evidentna je i u političkoj sferi života, a posebno je izražena među partijama, odnosno političkim predstavnicima u Federaciji BiH.

Podsjećamo, skup AK partije u Sarajevu trebao bi biti održan 20. svibnja, ali još uvijek nije objavljena nikakva službena obavijest.

U Turskoj će 24. svibnja biti održani izvanredni parlamentarni i predsjednički izbori, prvi od referenduma o ustavnim promjenama kojim je prošle godine stvorena podloga za davanje većih ovlasti predsjedniku.