Josip Grubeša, ministar pravosuđa Bosne i Hercegovine kazao je danas kako "HDZ BiH traži reciprocitet". I da je to razlog zbog koga ne pristaje na popuštanje viznih mjera za građane Saudijske Arabije.

Grubeša je podsjetio kako ljudi koji idu iz BiH u Saudijsku Arabiju moraju imati vize. Ne vidi razlog zašto oni koji dolaze iz Saudijske Arabije ne bi imali vize kada dolaze u BiH.

“Bilo kakvo špekuliranje o bilo kakvom islamofobičnom ministru, ili ne znam ni ja čemu drugome, ne dolazi u obzir. Mi znamo da Kraljevina Saudijska Arabija itekako pomaže BiH. Imamo konkretan primjer gradnje dijela bolnice u Mostaru”, poručio je Josip Grubeša.

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković kazala je danas da je jedan od argumenata ministra Grubeše, zašto se ona zalaže za popuštanje viznog režima, činjenica da je provela mnogo vremena u islamskim zemljama. Te da je na taj način izgubila osjećaj realnosti.

“U svojoj profesionalnoj karijeri sam provela godinu i tri mjeseca u islamskim zemljama. Jako malo u odnosu na moju profesionalnu karijeru koja je sva provedena na Zapadu”, rekla je Turković.

Ona je dodala da nije uredu da se ovakve stvari iznose.

“Ja nikad sebi ne bih dozvolila da kažem ministru Grubeši – Vi ste završili taj i taj fakultet. Niste adekvatni za to i to mjesto”, nedvosmislena je bila Turković.

U ovu konstataciju, sam Grubeša nije htio ulaziti. Kratko je kazao da će se vjerojatno nekada i o tome razgovarati, prenosi N1.