Ministar pravosuđa BiH Josip Grubeša sudjelovao je na Drugom godišnjem summitu Svjetskog saveza za religijski mir, koji se proteklih dana održavao u Seulu, Južna Koreja.

Skup, čiji je cilj postizanje mira i okončanje svih ratova, okupio je globalne čelnike, šefove država, ministre, religijske vođe, predstavnike akademskih zajednica, medija, nevladinih organizacija...

S obzirom na rasplamsane etničke te političko-vjerske sukobe u svijetu, sudjelovanje na jednom od najvažnijih  mirovnih summita, Grubeša ocijenio je veoma značajnim, prenosi Fena

- Politika pomirenja mora biti najvažniji izbor svih političara kako na globalnoj razini, tako i na našim prostorima gdje se nažalost i nakon 20 godina, priče o ratu olako koriste u svrhu dnevnopolitičkih nadglasavanja. Očuvanje mira i postizanje bržeg prosperiteta mora biti  imperativ za sve u Bosni i Hercegovini - poručio je Grubeša.

Važnost tom skupu dalo je i razmatranje Deklaracije o miru i prestanku rata te načina njenog što bržeg usvajanja od UN-a, priopćeno je iz Ministarstva pravosuđa BiH.