Kiša tijekom vikenda donijela je nužno zahlađenje Hercegovini i ugasila brojne požare, ali donijela je i mnogo problema za SKB Mostar.

Naime, kako doznaje Pogled.ba, u noći sa nedjelje na ponedjeljak usljed udara groma došlo je do kvara na uređaju za snimanje magnetskom rezonancom (MR).

-Od jučer ne možemo pružati usluge na magnetu zbog kvara koji se dogodio usljed udara groma. Već su poduzete sve mjere kako bi se magnet što prije osposobio za rad - rekli su za Pogled.ba iz SKB Mostar.

Kako neslužbeno doznajemo, tehničari koji rade na popravci trebati će još nekoliko dana kako bi uređaj vratili u funkciju i očekuje se kako će on raditi od početka idućega tjedna. Svi zakazani termini se trenutno otkazuju, a oni koji su trebali ovaj tjedan na pregled vjerojatno će idući tjedan obaviti ovu pretragu.

Inače, čekanja na snimanje magnetom su duga i bez ovih kvarova i obično se radi o pacijentima sa teškim dijagnozama, što dodatno komplicira situaciju i otežava poziciju onih kojima je ova pretraga nužna.