Popularni hrvatski pjevač Mladen Grdović (61) više nije član HDZ-a, priopćili su iz podružnice Zadarske županije te stranke za portal Zadarski.hr.

Grdović je na parlamentarnim izborima održanim prošlu nedjelju bio kandidat Hrvatske građanske stranke Željka Keruma u 10. izbornoj jedinici i osvojio 364 preferencijalna glasa, ali nije ušao u Sabor. No time se ogriješio o statut HDZ-a.

"Mladen Grdović je bio član HDZ-a. Njegovo članstvo je prestalo po sili Statuta HDZ-a, danom kandidiranja na Izborima za zastupnike u Sabor RH 2020. na drugoj listi. Naime, odredba članka 21. točka d) Statuta HDZ-a propisuje da, članstvo u HDZ-u prestaje kandidiranjem člana HDZ-a na izborima bez suglasnosti stranke", poručili su u priopćenju iz županijskog HDZ-a.

Podsjetimo, Grdović je u utorak u razgovoru za 24sata rekao kako je njegova kandidatura na izborima smišljena kako bi, u dogovoru s HDZ-om, naštetio Škori.

"Odradio sam što sam trebao i uspio sam. Sve je to bio dogovor s HDZ-om. Izlazak na ove izbore je bio da pripremimo teren za lokalne izbore, na kojima će Kerum pobijediti za gradonačelnika Splita. Sve to on zna", rekao je Grdović.

Predsjednik gradskog ogranka HDZ-a Zadar Joso Nekić, pak, imao je drugačije mišljenje od onoga županijskog.

"Za našu stranku s preko 3500 članova to su beznačajne stvari. Ne znam je li Grdović naš čkan i to za nas nije bitno. Neću Grdovića izbaciti! Slobodno napišite da imam dvostruke kriterije", rekao je za Zadarski.hr.

A sam Grdović ponovio je stav o sudjelovanju na izborima protiv Škore.

"Ja sam radio da dobije HDZ, oni sami ne znaju što sam za njih napravio. Pusti te budale što svašta govore o meni po Zadru i Arbanasima. Oduvijek sam bio u stranci, moje srce je tu, u HDZ-u, i zna se što sam sve radio za stranku", rekao je Grdović.