Bivši čelnik američke Središnje banke Alan Greenspan predviđa da će Grčka morati napustiti eurozonu.

On je rekao za BBC da ne vidi nikoga tko bi bio spreman da daje dodatne pozajmnice Grčkoj kako bi dali poticaj njenoj ekonomiji.

Grčka želi ponovo pregovarati o paketu pomoći, ali Greenspan ne vjeruje "da se išta može riješiti ukoliko Grčka ne napusti eurozonu".

Ranije, britanski ministar financija George Osborne rekao je da bi izlazak Grčke bio velika poteškoća za Veliku Britaniju, prenosi BBC.

''Vjerujem da će Grčka u konačnici izaći iz eurozone. Ne mislim da im ostanak pomaže, niti njima, niti drugim članicama eurozone. Samo je pitanje vremena prije nego što svi shvate da je njihov izlazak najbolja strategija'' rekao je
Greenspan, čelnik Saveznih rezervi SAD-a od 1987. do 2006. godine.

Nakon pobjede stranke Syriza, kojima se kampanja fokusirala na borbu protiv mjera štednje, na izborima u Grčkoj, grčki ministri obilaze europske prijestolnice kako bi dobili podršku za ponovno pregovaranja o novim uvjetima za paket pomoći.

Međutim, čini se da Berlin nije voljan pregovarati, kao ni Europska sredipnja banka (ECB), o promjeni uvjeta za dobivanje paketa pomoći vrijednog 240 milijardi eura od Europske unije, ECB-a i Međunarodnog monetarnog fonda.

Fena