Granična policija BiH je uručila otkaz jednom svom pripadniku jer je utvrđeno da je primio mito u iznosu od 50 eura, da bi propustio jednog državljanina Njemačke preko bh. granice.

"Disciplinska komisija za policijske službenike Granične policije BiH donijela je Rješenje o prestanku radnog odnosa policijskog službenika Granične policije BiH Z.V., koji je dana 26. srpnja 2019.godine, na MGP-u Šamac, na ulazu u BiH, tijekom trajanja smjene, u svojstvu vođe tima, odnosno u svojstvu policijskog službenika zaduženog za organizaciju obavljanja graničnih provjera na Međunarodnom graničnom prijelazu Šamac, od S.J. državljanina Njemačke, zahtijevao i primio dar, odnosno novčana sredstva u iznosu od 50 eura da bi omogućio ulazak u BiH putničkog motornog vozila marke Ford, kojim je imenovani upravljao, a za koji, prema navodima S.J., policijski službenik GP BiH Z.V. je tvrdio da vozilo ne posjeduje valjan tehnički pregled tzv. „TUV“.

Disciplinskoj komisiji za policijske službenike Granične policije BiH podnesen je, od Ureda za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu, Zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv policijskog službenika Z.V. zbog osnovane sumnje da je počinio teže povrede službene dužnosti iz Zakona o policijskim službenicima BiH, odnosno iz Pravilnika o disciplinskoj odgovornosti policijskih službenika BiH, koje su definirane kao "ponašanje koje narušava ugled policijskog tijela" i "zloupotreba službenog položaja".

Nakon razmatranja podnesenog Zahtjeva za pokretanje disciplinskog postupka i održanog glavnog pretresa, Disciplinska komisija za policijske službenike Granične policije BiH donijela je Rješenje o prestank radnog odnosa policijskog službenika Z.V., priopćeno je iz GPBiH.