Sukladno ignoriranju građanskih inicijativa koje ukazuju na izostanak javnosti rada, nekonzistentnim izvješćima i neracionalnom utrošku NAŠEG novca kroz sisteme uhljebljavanja bez ikakve strategije razvoja naše sredine, pozivamo Vas na MIRNI JAVNI PROSVJED gdje želimo iskazati naše nezadovoljstvo i ljutnju na rad i nerad Općinskih službi i predstavnika vlasti koju predvodi načelnik Općine Jozo Ivančević koji je ujedno i predsjednik političke stranke HDZ 1990 OO Prozor-Rama, piše Prozorama.com

ZAHTJEVI PROSVJEDNIKA:

- Organizatorima prosvjeda, tj. građanima trebaju položiti izvješće o utrošku kapitalnog dijela od utrošenih 180 miliona KM u formi: PROJEKAT – OPIS – IZNOS NOVCA – POČETAK REALIZACIJE – KRAJ REALIZACIJE kako to nalaže i zakon u proračunu!

- Želimo obrazloženje sistematizacije radnih mjesta u Općini Prozor-Rama! Tko živi na NAŠOJ GRBAČI a tko radi? Zašto su troškovi plaća sa 0,5 miliona KM skočili na 2,5 miliona KM u proteklih 15 godina? Dok ne obrazlože sistematizaciju, moraju obustaviti prijam novih državnih službenika! Građani ne žele davati 6.000.000,00 KM dodatnim parazitima – dok se građanske inicijative i poduzetnici stavljaju u zadnji plan? Za te novce želimo TVORNICU I INVESTICIJSKE POTICAJE!

- Želimo da Načelnik objavi uvjete pod kojima dijeli novac iz pričuve! Zašto svojim stranačkim kolegama i prijateljima daje po 5000,00 KM dok obični građani ne mogu dobiti više od 500,00 KM? Mi imamo dokaze o tome, ali želimo da javno kaže ZAŠTO TO RADI!?

- Želimo objašnjenje lažnog izvještavanja, lažiranja javnih poziva te legalan uvid u potrošnju NAŠEG NOVCA?

- Želimo JAVNU ISPRIKU Načelnika upućenu svim građanima Rame zbog stanja u koje je doveo Ramu dok nesavjesno troši NAŠ NOVAC – kojim se može osigurati razvoj i NAŠA BUDUĆNOST!

- …. ostalo će biti na transparentima

Ukoliko Načelnik i odgovorni ljudi oko njega odbiju postupiti prema legitimnim zahtjevima građanske inicijative prosvjednika, tražimo OSTAVKU načelnika i prijevremene izbore! Općinsko Vijeće kao institucija je zakazalo u svakom pogledu – kako oporba tako i vlast! Izvješća na vijeću su narativna i na razini dječijeg vrtića, a sve uz blagoslov koalicijskih partnera iz SDA:

NAŠI MOTIVI:

- Oni su pokvarili naše djetinstvo i odrastanje kroz ratovanje!
- Oni su sjeb*li našu sadašnjost zbog vlastite pohlepe!
- Oni su već UKRALI našu budućnost zbog zaduženja kroz kredite i protuusluge!
- Niti oni, niti njihova djeca neće vraćati ono u što su uvalili buduća pokoljenja ove sredine!
- Oni su kupili stanove i izgradili vile u EU te odškolovali djecu – a plaća im to nije mogla pokriti – NITI BLIZU!
- Oni žele samo još jedan mandat da imaju visoku penziju i za to su spremni odvesti našu općinu u PONOR dugova! – NE DOZVOLIMO IM TO!
- ZAUSTAVIMO LOPOVLUK!
- LOPOV KAŽE: LOPOVI SU U MOSTARU!
- IZBORIMO SE ZA SVOJU BUDUĆNOST!
- NAPRAVIMO TRANSPARENTAN SUSTAV U KOJEMU NEMA FAMILIJE!
- RECIMO NE KORUPCIJI!
- NE ŽELIMO DA NAM GOVORE: “NAJBOLJE DA IDETE U NJEMAČKU”! VEĆ TRAŽIMO: “ODSELITE VI ODAVDE – ALI PRVO ODGOVARAJTE”

Pokažimo da nas ima koji se ne bojimo “stranačke odmazde”! Stranku HDZ 1990 čine tri-četiri “mlohavca” i nemojte dozvoliti da nam oni oduzimaju budućnost!

Zato bez obzira na nacionalnu i stranačku pripadnost – pozivamo vas da se odazovete u što većem broju. Ovdje se radi o konfliktu politike različitih generacije a ne o sukobu političkih stranaka! Jer za mlade ljude u Rami – prostora nema ako ga sami ne napravimo. Zato recimo jasno i glasno: “NE ŽELIM BITI RAMSKO KOPILE U TUĐINI!” jer je politika izmišljala radna mjesta PODOBNIMA, a nije ih stvarala stimulacijama ili proaktivnim pristupom!

Svoje nezadovoljstvo planiramo iskazati ispred zgrade Općine, 7.10.2019 u 10 sati ujutro – prije njihove pauze za doručak tako da im što manje ometamo “REDOVAN RAD”!

Prosjved će biti uredno najavljen nadležnim institucijama te ako bude ikakvih vremenskih pomaka – naknadno ćete biti obaviješteni preko naše FB stranice.

Više pogledajte ovdje: Prozorama.com