Informacija njemačkih medija kako je maloprodajni gigant Lidl zainteresiran za ulazak na tržište Bosne i Hercegovine, izazvala je mnogo pažnje u BiH.

Podsjetimo, njemački portal Lebensmittel Zeitung, koji prati informacije u trgovini i smatra se pouzdanim izvorom, najavio je kako bi Lidl prve objekte u našoj zemlji mogao otvoriti već 2022. a na kraju bi moglo biti otvoreno do 30 trgovina u zemlji. S obzirom na veliki interes građana u našoj zemlji za ovu informaciju portal BiznisInfo donosi i nove detalje.

Naime, Lidl prema tvrdnjama pouzdanih izvora planira na početku otvoriti centre u gradovima koji imaju više od 30.000 stanovnika. S druge strane, u gradovima s velikom kupovnom moći, poput Sarajeva ili Mostara, Lidl vidi potencijal za nekoliko lokacija.

Koliko je informacija imala odjeka govori činjenica da se već javljaju građani koji nude zemljište na prodaju Lidlu, s obzirom kako je poznato da ova kompanija uvijek gradi vlastite objekte, umjesto da kupuje postojeće.

Inače, saznanja mimo pisanja njemačkih medija govore da je ovaj put informacija o ulasku Lidla pouzdana. Iz tvrtke su se na ovaj potez odlučili nakon velikog uspjeha koji je ostvaren na tržištu Srbije, te nakon dobrih rezultata u Hrvatskoj, gdje grupacija odranije posluje.