Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović dala je veliki intervju Novoj TV u kojem je odgovorila i na pitanja o rođendanskoj proslavi i večerama sa Zdravkom Mamićem.

- Ponovit ću vam ono što sam rekla više puta. Nikada nisam krila da sam se sa Zdravkom Mamićem našla više puta. U razdoblju prije nego što mi je rečeno da je gospodin Mamić pod mjerama. I ti su susreti bili u raznim oblicima, nekad su to bile večere, nekad su to bili susreti na marginama nekih utakmica, međutim njih je bilo prilično malo. Ali i dalje ponavljam što sam rekla više puta, 29. 4. 2015. godine svoj sam rođendan proslavila zajedno sa svojom obitelji u Bruxellesu - rekla je predsjednica.

- Gospodin Zdravko Mamić je organizirao razne večere za mene. Uopće ne razumijem u čemu je poanta ovoga i zašto uopće razgovaramo više o ovome. Tu apsolutno nema nikakvog sukoba interesa - rekla je Grabar Kitarović odgovarajući na pitanje je li joj Mamić organizirao proslavu rođendana.

Upitana da komentira kasnije smjene u tajnim službama koje se povezuju s time, predsjednica je kazala:

- To apsolutno nema nikakve veze. Odlazak bivšeg šefa službe, gospodina Lozančića, nema nikakve veze ni sa kakvim večerama ni kontaktima sa gospodinom Mamićem. Da, on je mogao i morao mene ranije upozoriti da je gospodin Mamić pod mjerama, međutim razlozi njegove smjene su drugačije prirode. O njima ću moći govoriti tek za koju goidnu kad se budu deklasificirali neki dokumenti, a u međuvremenu s gospodinom Mamićem nisam u kontaktu, rekla bih pa već više od dvije godine. Dakle, sukob interesa ne može postojati zato što gospodin Mamić ni na koji način ne utječe na obnašanje moje javne dužnosti.