Obdukcija tijela obitelji Đokić je završena i rezultati pokazuju da su ubijeni iz vatrenog oružja, saznaje Telegraf.rs.

Nešto ranije je otkrivena čahura pored automobila.

Prema prvim neslužbenim informacijama koje je objavio Telegraf, sumnja se da su Đokići ubijeni u automobilu, a ne isključuje se mogućnost da je oružje imalo prigušivač jer nema svjedočenja da su se čuli pucnjevi.

Sve su glasnije pretpostavke da je u zločinu moralo sudjelovati više osoba. Naime, cijeli plan je pomno smišljen, uključuje kante s benzinom te premještanje tijela te je za pretpostaviti da je tu sudjelovalo više osoba. No još nije isključena ni mogućnost da iza svega stoji jedna osoba.

Također, kako se sumnja, ubojice su navodno pokupili čahure jer balističko vještačenje dovodi do identifikacije oružja zato što su brazde na čahuri jedinstvene, kao otisak prsta. Postoji mogućnost da su ubojice napravili propust jer im je čahura ispala, kako se pretpostavlja u ovoj fazi istrage.

Šef policije: Motiv može biti i preljub, ne mora biti koristoljublje

Šef policije Dejan Luković kaže da nema jasnih dokaza da je motiv ubojstva koristoljublje.

"Javnost će biti upoznata sa svim. Ovakva krivična djela najčešće se rade iz koristoljublja, iako ne mora to biti uzrok, može biti i preljub", rekao je Luković.

"S policijske strane gledano i iz iskustva kolega, koje je veliko, ovaj zločin prethodno je morao biti dobro isplaniran ili je bilo više napadača. Lokacija gdje je vozilo pronađeno je zaista dobro skrivena i to je moralo biti unaprijed isplanirano", dodao je, prenosi Blic.

Kaže i da je moguće da su ubojice već van Srbije.

"Oni su već dan nakon ubojstva mogli biti van zemlje s obzirom da smo informaciju o nestanku dobili tek nakon tri dana", rekao je. Dodao je da mobiteli oca i kćeri još nisu nađeni.

Tijela spaljena do neprepoznatljivosti

Podsjetimo, tijela Gorana, njegove supruge Gordane i njihove kćeri Lidije, kojima se u nedjelju izgubio svaki trag, pronađena su jučer oko podne spaljena u jami prekrivenoj daskama.

Deset kilometara dalje policija je jučer rano ujutro pronašla njihov automobil koji je također zapaljen i ostavljen u šumi kod sela Tešica kako bi ga bilo što teže pronaći.

Telegraf piše da su tijela bila gotovo neprepoznatljiva. Goran je identificiran po otisku prsta, a žena po narukvici koju je nosila. Policija sumnja da su Đokići ubijeni istu noć kad im se izgubio trag.