Pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez je na svom Facebook profilu objavio poruku kojom je nastojao skrenuti pozornost javnosti na značaj poštivanja svih preporuka u vezi pandemije koronavirusa, kako bi zaštitili sebe i druge, kao i medicinske radnike koji se bore da sačuvaju ljudski život.

Čerkez je ispod svoje objave postavio i fotografiju koja na najbolji način ilustrira ruke medicinske sestre koja mjesecima radi pod zaštitnom opremom. Kako je dodao, upravo ova fotografija pokazuje našu sebičnost.

"Mnogi nikada nisu ni pomislili kako je kolegama s klinika koji liječe takve osobe, koji više od četiri mjeseca provode pod zaštitnom opremom i dan i noć. Nitko ne pomišlja, ako se nastavimo ponašati neodgovorno, koliko će zdravstvenih radnika oboljeti i tko će nas tada liječiti", napisao je Čerkez.

Čerkez je istaknuo da se mnogi ismijavaju s preporukama, apelima i molbama da se pridržavaju mjera kako bi se situacija mogla dovesti pod kontrolu.

"Poštivajte mjere! Nosite masku, držite odstojanje, perite ruke i ne idite na posao ako imate bilo koji simptom", poručio je Čerkez.