Broj aplikacija, koje su dostupne na Google Play Storeu, je značajno opao tijekom posljednje četiri godine, prema navodima iz najnovijeg istraživanja.

Iako ove informacije djeluju zabrinjavajuće za neke, zapravo se radi o dobrodošlom poboljšanju za prodavnicu aplikacija.

Istraživači analitičke kompanije Tradingplatforms.com ukazuju na to da je broj aplikacija, koje su objavljene na Google Play Storeu, pao sa 3,6 milijuna u ožujku 2018. godine na 2,6 milijuna aplikacija u ožujku ove godine.

Ukoliko se pitate kako je prodavnica aplikacija ostala bez milijun aplikacija tijekom četiri godine, razlog su napori kompanije Google da zaštiti korisnike i spriječi da aplikacije krše politiku kompanije.

Analize pokazuju da je Google uklonio gotovo milijun aplikacija jer su kršile e uvjete korištenja.

Usprkos svemu, Google Play Store ostaje najveća prodavnica aplikacija i danas.

"Google Play lista od gotovo 2,6 milijuna Android aplikacija čini je najvećom prodavnicom aplikacija u domenu listinga. Na drugom mjestu se nalazi Apple App Store koji ima preko 2,3 milijuna aplikacija za uređaje s iOS platformom, otkriva istraživanje.

Iako je Google Play Store izgubio oko milijun aplikacija tijekom posljednjih 48 mjeseci, nema razloga za zabrinutost kod Android korisnika.

Ovo praktično znači da kompanijin sistem za sigurnost dobro funkcionira, jer je Google efektivan u uklanjanju aplikacija koje krše propise prodavnice i predstavljaju prijetnju po korisnike.