Slavko Goluža podnio je ostavku na mjesto izbornika hrvatske rukometne reprezentacije.

Goluža se na to odlučio nakon razmišljanja o događajima na Svjetskom prvenstvu u Kataru, kao i o zbivanjima oko reprezentacije tijekom SP-a, te nakon razgovora s čelnicima Hrvatskog rukometnog saveza.

Sada već bivši izbornik zahvalio se navijačima, suradnicima, igračima i stožeru te je naglasio kako vjeruje u hrvatsku reprezentaciju i reprezentativce za koje zna da ih čeka još mnogo sjajnih rukometnih godina.

Posao izbornika radio sam predano, profesionalno i savjesno i pritom ostvario ciljeve koje smo zajedno sa Savezom postavili, a to su kvalifikacije za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. No, očito nisam opravdao očekivanja hrvatske javnosti te ostavkom želim odagnati svaki pritisak kojim se opterećuje HRS, moji i naši igrači, ali ponajviše moja obitelj koja sve ovo vrlo teško proživljava, stoji u priopćenju Goluže.

Pred čelnicima HRS-a sada je zadatak pronalaženja novog izbornika, a kao glavni kandidat nameće se Zvonimir Noka Serdarušić. HRS nema previše vremena, jer hrvatske rukometaše krajem travnja očekuje nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Goluža je na klupi Kauboja prije pet godina naslijedio Linu Červara te je vodio hrvatske rukometaše do tri brončane medalje - na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu, Svjetskom prvenstvu 2013. u Španjolskoj i Europskom prvenstvu 2012. u Srbiji.

HRT