Slavko Goluža ispričao se hrvatskoj javnosti zbog debakla u Kataru. Hrvatska rukometna reprezentacija ispala je u četvrtfinalu nakon poraza od Poljske, a Goluža ima još dvije utakmice koje će odlučiti o njegovoj izborničkoj karijeri.

Izbornik je jučer pobjegao od odgovornosti, a dan nakon poraza osvrnuo se i na kritike.

"Žao mi je što smo razočarali naciju. Bilo je grešaka i ima mjesta kritici, ali najlakše je kritizirati uz kokice i daljinski upravljač", poručio je Goluža.

"Dečki su dali sve od sebe. Nitko nije htio više od igrača i mene da prođemo u finale ili barem polufinale. Svi su nam prijatelji kad se osvajaju medalje, a sada nas pljucaju. To je dio hrvatskog folklora. Treba sad ovo ostaviti iza nas", nadodao je.

Goluža nije imao vremena za skautiranje protivnika

Nije samo problem u porazu od Poljske. Hrvatska je loše izgledala na cijelom turniru, a potop je nastao čim se na terenu pojavila malo jača ekipa. Goluža je za loš skauting protivnika okrivio - nedostatak vremena.

"Protivnici su igrali jako dobro. Nije se lako pripremati za jednu utakmicu i to protiv protivnika kao što je, recimo, Brazil u manje od 24 sata. I kad smo imali više vremena namučili smo se s Austrijom, teško smo pobijedili Makedoniju i borili se s Tunisom", rekao je Goluža.

Izbornik koji ni u jednom trenutku nije bio samokritičan nastavio je:

"Sve bi bilo drugačije da su nam ušle neke lopte i da nije bilo povreda. Ovdje nismo imali pravog šutera koji može opaliti s 10-11 metara".

Hina / index.hr