Upravni odbor Nogometnog saveza Italije usvojio je prijedlog primjene tehnologije na gol liniji, koja će u primjeni biti od naredne nogometne sezone.

Tijekom zasjedanja Federalnog nogometnog odbora 17. prosinca, nogoetni savez, Unija klubova Serije A, Unija klubova Serije B i nogoetni sindikati su usvojili i Upravnom odboru poslali prijedlog da se na gol linijama u nacionalnim natjecanjima počne primjenjivati gol tehnologija.

Predsjednik Nogometnog saveza Italije Carlo Tavecchio izjavio je da je uprava uvjerena da će gol tehnologija biti korisna za talijanski nogomet i da će ona od naredne sezone biti primjenjivana na nogometnim terenima, prenosi Agencija Anadolija.

Gol tehnologija se već primjenjuje u engleskoj Premierligi, a od naredne sezone će se i utakmice u Italiji igrati sa "pametnim loptama".

Za sada je sigurno da će to biti slučaj u talijanskoj elitnoj Seriji A, a tamošnji mediji javljaju da bi se ta primjena mogla uvesti i na mečevima Serije B, ali u početku samo na utakmicama doigravanja za plasman u Seriju A.

Velika većina dužnosnika nogometnih klubova svih rangova natjecanja u Italiji je suglasna da je gol tehnologija potrebna, ali rasprave se vode o tome ko će snositi ne tako male troškove tog noviteta.