Na Gmail je stigla nova značajka koja omogućuju uklanjanje pregleda starih poruka u dugačkim ili grupnim razgovorima. Evo kako ju možete sami pokrenuti.

Kad se Gmail tek pojavio, poruke u razgovorima su se nadovezivale jedna na drugu u načinu koji se naziva ‘nit’ (thread) i mnogi korisnici time nisu zadovoljni. Što je u razgovoru više poruka, postaje ga sve teže čitati.

Značajka se službeno zove Conversation view jer u svaku poruku dodaje pregled cijelog razgovora. Google je još prije omogućio njegovo uklanjanje na web platformi, a od sada će ga moći maknuti i korisnici na mobilnim uređajima.

Značajka je od danas dostupna na aplikacijama za Android i iOS uređaje te omogućuje korisnicima da poruke pregledavaju pojedinačno, bez grupiranja i povezivanja u niti.

Ako koristite Gmail, lako možete isključiti stvaranje niti u razgovorima. Najprije otvorite aplikaciju pa pronađite postavke. Tamo odaberite Conversation view i isključite ga. Ako ga ne možete pronaći, vjerojatno još niste primili novo ažuriranje aplikacije, no značajka bi se trebala pojaviti u sljedeća dva tjedna, piše Tportal.hr.