NATO podržava Ukrajinu, potvrdio je glavni tajnik Saveza na Twitteru nakon razgovora s ukrajinskim šefom diplomacije Dmitrom Kulebom u ponedjeljak, na dan kada je Rusija izvela napade velikih razmjera na ukrajinsku infrastrukturu i civile.

"NATO će nastaviti podržavati hrabri ukrajinski narod u borbi protiv agresije koju provodi Kremlj sve dok ona bude trajala", napisao je Stoltenberg.

Glavni tajnik NATO-a osudio je "strašne neselektivne napade na civilnu infrastrukturu u Ukrajini".

Ministri obrane zemalja članica NATO-a sastat će se u srijedu u Bruxellesu a na dnevnom redu je podrška Ukrajini.

Ukrajinska vojska objavila je da je Rusija u ponedjeljak ujutro ispalila 75 projektila na Ukrajinu, a ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je da je glavna meta ruskih napada bila energetska infrastruktura u zemlji, a druga meta bili su ljudi, prenosi Hina.

Ukrajinski premijer Denis Šmigal rekao je da je 11 infrastrukturnih objekata u osam regija i u glavnom gradu Kijevu oštećeno u ruskim raketnim napadima u ponedjeljak.

Predsjednik Zelenskij rekao je da je Rusija tempirala svoje napade na Ukrajinu u ponedjeljak tako da nanese najveće moguće gubitke među ljudima, a također je gađala energetsku infrastrukturu zemlje.

"Oni žele paniku i kaos, žele uništiti naš energetski sustav. Druga meta su ljudi. Vrijeme i mete posebno su odabrane da nanesu što veću štetu", rekao je Zelenskij.