Nakon jučerašnjeg fizičkog napada grupe bivših boraca na reportere portala Klix.ba i Al Jazeere Balkans redakciji Klixa danas su upućene telefonske prijetnje u kojim je poručeno da će im se na ulici "kidati glave".

Nepoznata muška osoba telefonski je pozvala redakciju portala Klix.ba te uz psovke i uvrede iznijela niz ozbiljnih prijetnji uposlenicima sarajevskog portala.
 

"Gdje god vam sretnem kojeg novinara ruku ću mu slomiti. Tebi ću pogotovo mater j***t, jesi čuo. Gdje vas budemo na ulici hvatali glave ćemo vam kidat. Je li vam jasno? Jučer si uspio pobjeći, a danas nećeš uspjeti pobjeći", rečeno je u telefonskom pozivu.

Riječ je o nastavku pokušaja zastrašivanja novinara i fotoreportera nakon jučerašnjeg incidenta u kojem je grupa bivših branitelja fizički napala reportere portala Klix.ba i Al Jazeere Balkans.

Telefonske prijetnje prijavljene su Ministarstvu unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, nakon čega je rečeno da će se ova prijava voditi kao kaznena prijava protiv ugrožavanja sigurnosti iz člana 183 Kaznenog zakona FBiH.