Nezavisni zastupnik Željko Glasnović ustvrdio je u petak u saborskoj raspravi da u hrvatskom pravosuđu vlada kaos, a zakoni su nedorečeni i ne provose se, zbog čega je zaželio da može "strijeljati jednog suca zbog nerada".

Meni se hvalio jedan 'crveni Kmer', sudac u bivšem sustavu, da nije riješio nijedan slučaj u svom mandatu u bivšoj državi. Prijatelju, ja bih njega strijeljao, ali nažalost, ne možemo. Još nemamo takvu državu", rekao je Glasnović, prenosi Hina.

Glasnović tvrdi da u Kanadi, gdje je radio 10 godina u pravosudnoj policiji, sudovi rade dan i noć, dok u Hrvatskoj nitko ne mjeri uspješnost rada sudaca. "Ovdje nikom ništa... Neki suci imaju dva riješena slučaja, ovi drugi stotinu", rekao je.

Zbog stanja u pravosuđu, koje je opisao kao "divlji zapad", trpe strateške investicije i ulaganja, a Glasnović rješenje vidi u profesionalizaciji vojske i policije, ali i lustraciji u pravosuđu.

O stanju u pravosuđu ispričao je i vic. "Nedavno je u Zagrebu održana konferencija poštenih sudaca Hrvatske. Obadvojica su se pojavila", kazao je Glasnović.