Stranica Webometrics objavila je ažuriranu ljestvicu najboljih sveučilišta, među kojima se nalaze i mostarske viskoškolske ustanove.

Sveučilište u Mostaru tako se nalazi na 4.410 mjestu najboljih sveučilišta u svijetu.

Mostarsko Sveučilište, prema Webometricsu, je šesto najbolje u Bosni i Hercegovini, dok sa Sveučilišta tvrde da su četvrti u državi.

''U siječnju 2019. godine, Sveučilište u Mostaru je dobilo 3.717 bodova, čime je zauzelo sedmo mjesto u BiH. Novo rangiranje (srpanj 2019.) pokazuje skok od skoro 250% (9.192) zbog čega Sveučilište trenutno zauzima četvrto mjesto u BiH'', objavljeno je na stranici Sveučilišta.

Nadalje navode, ovakav rezultat je posljedica kontinuiranog rada na vidljivosti Sveučilišta. Od početka inicijative, 75% profesora na SUM-a u Mostaru je kreiralo profile na Google Scholaru. Ovakav nagli skok, tvrde, daje naslutiti da će rezultati Sveučilišta u budućnosti pokazivati trend rasta u odnosu na svjetska Sveučilišta, pogotovo ako se uzme u obzir da se intenzivno radi na vidljivosti i prilagođavanju registra radova Sveučilišta.

Univerzitet Džemal Bijedić je na 11.176 mjestu u svijetu, te je 14 u državi.

Visoka škola Logos Centar Mostar, nalazi se na 21.832 poziciji.

Sarajevski Univerzitet je na 1.669 mjestu i najbolje je u državi.

U susjedstvu, u Republici Hrvatskoj najbolje je zagrebačko Sveučilište, koje se nalazi na 619 mjestu u svijetu.

Od Zagreba, bolji je Univerzitet u Beogradu, na 464 mjestu.

Inače, Webometrics je sustav rangiranja svjetskih sveučilišta baziran na indikatorima koji uključuju količinu Web sadržaja kao i njihovu kvalitetu i utjecaj. Rangiranje objavljuje Cybermetrics Lab, istraživačka grupa Španjolskog Nacionalnog Istraživačkog Vijeća koja je bazirana u Madridu.