Glasnogovornik Kremlja Dmitry Peskov priopćio je danas da se predsjednik Rusije Vladimir Putin nalazi u svom uredu u Kremlju gdje radi, javlja RIA.

Putin je ranije danas, komentirajući pobunu paravojne grupe Wagner, rekao da je svako tko je podigao oružje protiv vojske izdajnik, dodavši da će poduzeti odlučne korake kako bi se stabilizirala situacija u Rostovu na Donu koja je trenutno teška, prenosi Reuters.

On je od pripadnika Wagnera zatražio da obustave "kriminalne akcije".

Federalna služba sigurnosti Rusije pokrenula je u petak postupak protiv šefa privatne vojne kompanije Wagner Jevgenija Prigožina zbog navodne pobune, koji je pozvao ministra obrane Rusije Sergeja Šojgua i znanstvenika Generalstožera generala Valerija Gerasimova da dođu u Rostov na Donu na sastanak sa njim, i zaprijetio da će, u suprotnom "krenuti na Moskvu".

Putinov avion poletio prema sjeveru pa nestao s radara?

Avion kojim se inače koristi Putin poletio je iz Moskve prema Sankt Petersburgu. Nakon nekog vremena avion je nestao s Flightradara, a što najvjerojatnije znači da je isključio uređaje za praćenje.

Nije poznato je li Putin bio u avionu.

U Moskvi se rade mitraljeska gnijezda, bunkeri i rovovi

Prilazi Moskvi su blokirani. Rade se mitraljeska gnijezda, stavljaju se vreće s pijeskom. Kruže i snimke navodnih rovova koji se užurbano kopaju.