Dok sam izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Galatasaray i bilo koji klub na svijetu me ne zanimaju”, rekao je za Anadolu Agency (AA) Safet Sušić, upitan ima li istine u pisanju pojedinih turskih i bh. medija na osnovu kojih bi karijeru mogao nastaviti kao trener slavnog tima iz Istanbula.

“Nadam se da ću izbornik BiH biti i na Europskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine. Naravno, koliko ću vremena još ostati izbornik zavisi od rezultata“, istakao je Sušić, otkrivši kako nije imao direktnih kontakata sa čelnicima „Galate“:

“Iz kluba me niko nije kontaktirao. Dvojica menadžera nudila su mi angažman u Galatasarayu, ali sam im rekao što i vama. Ponovit ću, dok sam izbornik BiH ponude bilo kojeg kluba ili druge reprezentacije me ne zanimaju. Trenutno mislim samo na reprezentaciju BiH i kako što bolje pripremiti ekipu za utakmicu kvalifikacija za EURO 2016 koju ćemo protiv Izraela igrati 16. studenog u Haifi. Nisam od onih koji bi bili i izbornik i trener nekog kluba. To ne mogu. To je nemoguće. Oni koji smatraju drugačije neka rade tako i neka im je sa srećom“, rekao je Sušić za Anadoliju.