"Federalna uprava policije poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti vezano za objave na društvenim mrežama koje su uznemirile javnost u Bosni i Hercegovini, kao i o događajima u susjednoj Republici Srbiji", kazali su u zajedničkom priopćenju Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak i zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman.

"U suradnji sa županijskim ministarstvima unutarnjih poslova poduzimaju se aktivnosti s ciljem sprečavanja narušavanja sigurnosne situacije u Bosni i Hercegovini", kazali su, te apelirali "na sve građane da prijave svaki ovakav ili sličan vid pozivanja na izvršenje ili prijetnje počinjenjem kaznenih djela nadležnim policijskim upravama".

"Federalno ministarstvo unutarnjih poslova će u narednom periodu inicirati i poduzeti sve korake kako bi se pospješio zakonodavno-pravni okvir, posebno u oblasti zaštite djece, te unaprijedila prevencija svih oblika devijantnog ponašanja".

"Sa žaljenjem smo primili vijest o tragičnim događajima u Republici Srbiji, te ovim putem upućujemo iskrenu sućut obiteljima stradalih maloljetnika, kao i građanima susjedne zemlje", zaključili su u priopćenju.