Određen broj osoba uhićenih u sklopu operativne akcije kodnog naziva "Pravda" priveden je u službene prostorije Federalne uprave policije (FUP) radi kriminalističke obrade, odnosno ispitivanja.

Ovo je Feni potvrdila glasnogovornica FUP-a Marina Zović, navodeći kako će te osobe, nakon saslušanja, u zakonskom roku biti predane nadležnom tužiteljstvu na daljnje postupanje.

Kako je iz FUP-a ranije priopćeno, policijski službenici FUP-a su danas u ranim jutarnjim satima, a pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevo, počeli realizaciju operativne akcije Pravda na području FBiH i RS-a.

Ova akcija provodi se paralelno i na području Republike Hrvatske od USKOKA-a i Ministartsva unutarnjih poslova RH.

U sklopu akcije, a po naredbama nadležnih sudova, vrše se pretresi na oko 40 lokacija u Bosni i Hercegovini i oko 20 pretresa u Republici Hrvatskoj.

Radi se o više osoba koje se dovode u vezu s kaznenim djelima -  organizirana kriminalna grupa u vezi sa kaznenim djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, povreda zakona o sudu, pranje novca i prevara.

Pomoć u realizaciji operativne akcije "Pravda" pružaju - Obavještajno-sigurnosno agencija BiH, te MUPRS-a, kao i MUP Županije Sarajevo, MUP Zeničko-dobojskw županije i MUP Srednjobosanske županije.

Prvi.tv