Francuzi su na Velodromeu u Marsielleu teže nego se očekivalo došli do pobjede od 2:0 nad Albanijom u 2. kolu skupine A. Oba pogotka Francuzi su postigli u samom finišu utakmice. Strijelaci za domaćine su bili Antoine Griezmann u 90. minuti. i Dimitri Payet u 95. minuti.

Kakva je utakmica bila u prvom poluvremenu govori i činjenica kako niti jedna ekipa nije šutirala u okvir gola, što se još nije dogodilo na ovom Europskom prvenstvu.

Iako su svi očekivali totalnu dominaciju domaćina Francuza, to se ipak nije dogodilo. Francuska jeste bila ta koja je diktirala tempo, ali nisu mogli ozbiljnije zaprijetiti taktički sjajno posloženim Albancima.

Treba reći kako je izbornik Francuske, Didier Deschamps pomalo podcijenio Albance te je utakmicu započeo bez Paula Pogbe i Antoinea Griezmanna.

Albanija je u drugo poluvrijeme bolje ušla i u nekoliko situacija bila blizu pogotka, ali vratnica, francuski braniči i Lloris spriječili su senzacionalno vodstvo.

Domaćini su puno bolje izgledali na terenu kada su u igru ušli Pogba i Griezmann. Preuzeli su inicijativu i redali prilike, ali lopta nije htjela u mrežu Berishe.

Ali ipak bedem albanske obrane je popustio u 90. minuti. Adil Rami je ubacio, a fantastični napadač Atletico Madrida, Antoine Griezmann glavom pogađa za tešku pobjedu Francuza.
 

Duboko u sudačkoj nadoknadi, točnije u 95' Dimitri Payet postavlja konačnih 2:0.