Hrvatski rukometaši ne mogu završiti na slabijoj poziciji od druge u skupini A olimpijskog turnira u Rio de Janeiru nakon što je Francuska u 5. kolu svladala Dansku sa 33-30 (17-16).

Francuska je ovom pobjedom stigla na vrh ljestvice s osam bodova, dok je Danska ostala na šest, koliko ima i Hrvatska koja od 0.50 sati igra protiv Tunisa. Kako je Hrvatska pobijedila i Francusku i Dansku u međusobnim ogledima, jasno je da će osvojiti prvo mjesto u slučaju pobjede protiv Tunisa, dok u slučaju poraza ili neodlučenog rezultata završiti kao druga.

Prvo mjesto u skupini u četvrtfinalu u srijedu vodi na reprezentaciju Poljske, koja je završila na drugom mjestu u skupini B, dok drugo mjesto vodi na domaćina Brazil, trećega iz skupine B.

Francuzi i Danci su odigrali revijalnu utakmicu s mnogo pogodaka i izmjena vodstva, a na kraju su uspješniji bili Francuzi koje su do pobjede vodili Kentin Mahe s devet golova i Daniel Narcisse koji je pogodio suparničku mrežu osam puta iz osam udaraca, dok je Mikkel Hansen postigao osam golova za Dansku.