Utakmica koja se s nestrpljenjem čekala, finale prije finala, susret Francuske i Njemačke ponudio je ono najbolje što europski nogomet može ponuditi.

Polufinale Europskog prvenstva koje se igralo na Veledromeu u Marseilleu pripalo je domaćinima turnira, Francuzima koji su golovima fantastičnog Antoinea Griezmanna slavili s 2:0.

Francuska je silovito ušla u utakmicu i u 7. minuti veliku priliku je imao Griezmann, ali udarac napadača Atletico Madrida sjajno brani Manuel Neuer.

Nakon toga Nijemci preuzimaju inicijativu i sele igru pred francuski šesnaesterac. Gol Huga Llorisa bio je pod velikom opsadom, ali sjajni vratar Tottenhama pokazuje svoju kvalitetu i brani udarce Cana i Mullera.

Francuzi su u tom dijelu utakmice prijetili iz kontri, a najbolju je imao Oliviere Giroud koji je ukrao jednu loptu i sjurio se prema njemačkom golu, ali fantastični Howedes stiže napadača Arsenala i klizećim startom otklanja opasnost.

No, u sudačkoj nadoknadi Francuzi dolaze do vodstva zahvaljujući neopreznosti Bastiana Sweinsteigera koji u svom kaznenom prostoru igra rukom. Talijanski sudac Nicola Rizzoli bez puno razmišljanja pokazuje na bijelu točku, a Antoine Griezmann lakoćom realizira najstrožu kaznu.

U nastavku susreta nešto sporija igra kod obje momčadi u odnosu na prvo poluvrijeme. Opet su Nijemci bili ti koji su imali loptu u nogama, ali se osjetio nedostatak klasičnog centarfora kao što je Mario Gomez, koji bi navukao na sebe pažnju francuskih braniča i oslobodio više prostora njemačkim ofenzivcima.

No, Francuzi se bude nošeni islandskim hukom svojih navijača i u 72. minuti dolaze do ogromne prednosti.

Pogba je ubacio u peterac Nijemaca, Neuer odbija loptu, ali samo na nogu sveprisutnog Antoinea Griezmanna, koji je šalje u praznu mrežu.

Bio je ovo 6. pogodak fantastičnog 25-godišnjeg napadača na Euru.

U nastavku dvije velike prilike za 'Elf'. Prvo je Kimmich sjajnim udarcem pogodio vratnicu, a nakon toga Draxler iz slobodnog udarca puca pokraj gola.

Do kraja se rezultat nije mijenjao te Francuzi idu u veliko finale gdje ih čeka Cristiano Ronaldo i Portugal.