Fantastičnu utakmicu odigrali su u Skupini A Svjetskog prvenstva Njemačka i Francuska. Bila je to utakmica vrijedna i finala, a na kraju je u velikoj drami završilo neriješeno 25:25 nakon što su Francuzi zabili pogodak u posljednjoj sekundi.

Od samog početka se vidjelo kako će obrane igrati glavnu ulogu u ovom susretu, a nakon 20 minuta viđeno je samo deset golova i na semaforu je stajalo 5:5. U 2. minuti Nijemci (nakon početnih 2:0) prvi put se odljepljuju Francuzima na dva razlike 7:5, a u 26. minuti domaćini prvenstva odlaze i na najvećih plus 3 (8:5). Nakon toga kao da su i obrane počele popuštati, a skoro svaki napad je završio pogotkom te se na odmor odlazi s 12:10 za Njemačku.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju Francuzi koji u 36. minuti preokreću rezultat 14:15 i uspijevali su zadržavati vodstvo sve do 44. minute kada Pekeler ponovno dovodi Njemačku u prednost (18:17). Imala je Njemačka u nastavku i plus dva u pojedinim trenucima, ali vidjelo se kako se ni jedna momčad ne može odvojiti na veću prednost.

Igrala se zadnja minuta, Nijemci su imali jedan gol prednosti i napad, ali Francuska se obranila i Njemačka 3 sekunde do kraja napravila prekršaj za dvije minute. Morali su Francuzi brzo realizirati i uspjeli su. Loptu su dodali do Danyja N'Guessana koji preko bloka topovski zakucava loptu u mrežu za konačnih 25:25.

Kod Njemačke po četiri gola su postigli Uwe Gensheimer, Fabian Wiede i Martin Strobel, dok je Kentin Mahe postigao devet pogodaka za Francusku.

Možda ovaj remi najviše odgovara Hrvatskoj jer sada ima bolju priliku za prolazak u polufinale. No, prvo treba pobijediti Španjolsku da se prenesu 4 boda u drugi krug, a tamo će im biti dovoljna jedna pobjeda protiv Francuske ili Njemačke, te naravno, pobjeda protiv one trećeplasirane momčadi iz skupine A,  a to će najvjerojatnije biti Brazil.