Jučer je u Atlantiku tijekom potrage za nestalim hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem uočen objekt koji dimenzijama odgovara splavi.

Francuska je noćas poslala još jedan brod obalne straže, rekao je rano jutros za N1 Vladmir Svalina, pomoćnik glavnog tajnika Sindikata pomoraca.

Nakon te informacije, svi brodovi koji sudjeluju u potrazi za kapetanom Miškićem i nestalim pomorcima odmah su promijenili kurs i krenuli prema objektu.

Potraga za njima još uvijek traje te se očekuju nove informacije od Bourbona Offshorea.

Podsjetimo, brodovi traže hrvatskog kapetana Dinu Miškića i šest pomoraca.

Održani sastanci, objavljeni detalji

Podsjetimo, jučer se o cijeloj akciji oglasilo Ministarstvo vanjskih poslova koje je otkrilo da se Europska agencija za pomorsku sigurnost (EMSA) na zahtjev hrvatske vlade uključila u potragu te da je uz pomoć satelitskih snimaka uočila objekt koji bi po dimenzijama mogao odgovarati jednoj od splavi za kojima se traga.

Jučer je održan i sastanak diplomata Hrvatske, Ukrajine i Francuske, a veleposlanici su zatražili da se potraga za nestalim članovima posade broda Bourbon Rhode intenzivira.

Obitelj i prijatelji prikupljaju novac za potragu

Podsjetimo, obitelj i prijatelji kapetana Miškića otvorili su i crowdfund kampanju za financiranje potrage te su skupili 51.822 eura. Ranije jutros je jedan od prijatelja i administrator Facebook grupe podrške Sebastian Latocha izjavio da je za potragu avionom potrebno skupiti preko 50 tisuća eura.

Kapetanova supruga pisala je francuskoj vladi, a o potrazi je u EU parlamentu govorila i Ruža Tomašić.