Francuski policajac je ubio tri osobe, tri teško ranio, a potom izvršio samoubojstvo nakon što se posvađao sa svojom djevojkom, priopćilo je lokalno tužiteljstvo, prenosi AFP.

Arnaud Martin (31) završio je jučer svoju smjenu i otišao u predgrađe Pariza Sarcelles na sastanak sa djevojkom sa namjerom da prekine vezu, ali je izbila svađa dok su sjedili u automobilu.

Martin je potom upucao u lice djevojku te hladnokrvno ubio dvojicu muškaraca, od 30 i 44 godine, koji su se našli u blizini. Jedan od njih je pokušao spriječiti sukob, ali je i sam postao žrtva policajca, dok je drugi samo zaustavio vozilo da vidi šta se događa.

Djevojka je, uprkos teškoj povredi preživjela. No, pomahnitali policajac se nije tu zaustavio. Ušao je u kuću i ubio njenog oca i ranio majku u vrat, te pucao u njihovog psa.

Policija je pri dolasku na uviđaj pronašla Martina mrtvog u bašti sa prostrijelnom ranom u glavi i pištoljem u ruci.

Policija je priopćila da je bio primjeran službenik, a javnost sve češće kritizira vlasti zbog sve većeg broja slučajeva nasilja u koje su upleteni policajci kojima je dozvoljeno da nose oružje i kada nisu na dužnosti prenosi Fena.