Francuska će igrati protiv Njemačke u prijateljskoj utakmici u ožujku 2024., objavio je u ponedjeljak Francuski nogometni savez (FFF).

"Francuska momčad otvorit će svoju 2024. godinu dočekom Njemačke, u prijateljskoj utakmici u subotu, 23. ožujka na stadionu Groupama u Lyonu", priopćio je FFF.

Pripremna utakmica

Ovo će biti prva pripremna utakmica Francuske prije početka EURA 2024. kojem će Njemačka biti domaćin.Dvije su se strane posljednji put susrele u rujnu, kada je Njemačka prekinula niz od tri poraza u 2:1 pobjedi protiv Francuske u Dortmundu. Rudi Voeller je u to vrijeme bio privremeni izbornik Njemačke, nakon otkaza Hansi Flicku.

Julian Nagelsmann je od tada preuzeo Njemačku, koja će biti domaćin EURA 2024., a nakon pobjedničkog starta protiv Sjedinjenih Država, njegova momčad je u međuvremenu izgubila u dvobojima od Turske i Austrije.

Skupina D

Francuska je bila na prvom mjestu svoje kvalifikacijske skupine bez poraza, ispred Nizozemske, s kojom će se ponovno sučeliti u skupini D u Njemačkoj, zajedno s Austrijom i pobjednikom Playoffa A.

Njemačka će u skupini A igrati protiv Mađarske, Škotske i Švicarske, prenosi Hina.