2020. godina je, kao što znamo, bila ispunjena situacijama s kojima smo se po prvi put suočili i bili primorani naviknuti se na  „novo normalno“, što je zapravo udaljilo ljude, ne samo fizički, već i duševno. No i ova se godina bliži svome kraju i već smo ušli u najljepše i najveselije doba godine koje se svake godine željno iščekiva. Stoga su framaši župe Rama-Šćit odlučili uzeti stvar u svoje ruke, ne dopustiti da nedostaje božićnog duha usprkos ovim teškim vremenima i situaciji u kojoj se nalazimo i opet zbližiti ljude, ali zbližiti u srcima.

Povodom Nedjelje Caritasa, framaši su se pod vodstvom fra Andrije Jozića organizirali i odlučili posjetiti obitelji u našim župama. Kao mali znak pažnje, mladi su pripremili božićne čestitke i domaće kolačiće te uručili svim župljanima uključući sela Ripci, Šćit, Jaklići, Podbor, Ploča, Sopot i Mluša. Osmijesi na licima ljudi te riječi zahvale i podrške znak su da se svako dobro djelo isplati i što je najbitnije čini i nas sretnijima.

Framaši žele još jednom ovim putem zaželjeti svima sretne predstojeće blagdane uz obilje zdravlja i Božjeg blagoslova.
Mir i dobro.
Frama Rama-Šćit

BRATE I SESTRO
 
Bog je prvi rekao: „Volim te, čovječe!“

Božić znači: Pojavilo se čovjekoljublje Božje, njegova dobrota, njegova blagost, njegova nježnost. Bog prilazi k ljudima svojom ljubavlju da ih oslobodi njihove težnje za moću, njihove nezasitne želje imati, njihove slijepe strastvenosti, njihove bolesne sebičnosti.

U Isusovu utjelovljenju dolazi Bog da se založi za siromašnog čovjeka, da postane jedno s njim. Jedno sa svim usamljenima i patnicima, s ugnjetenima i onima koji nisu uspjeli u životu, s tisućama maloljetnika koji nemaju doma i kojima nedostaje ljubavi i razumijevanja, s velikom grupom tjelesno i duhovno hendikepiranih, s izbjeglicama, s nezaposlenima, s ljudima u zatvoru, u logorima i četvrtima bijede.

Isus je došao da mi ljudi, stari i mladi, bolesni i zdravi, svejedno kojeg jezika, kojeg socijalnog položaja i izobrazbe, kojeg podrijetla i boje kože bili, podnesemo jedni druge, pomognemo jedni drugima, volimo jedni druge, ljubimo se.

Živimo u teškim vremenima! Ona su takva! To ne smeta Tebi i meni da budemo ljudi, kršćani, da budemo Isusovi.

Svima vama i vašima, ma gdje bili ovoga Božića, želimo SRETAN BOŽIĆ I SVETO ISUSOVO POROĐENJE I SVAKO DOBRO U 2021. GODINI.

 
Framaši župe Rama-Šćit