Otapanje snijega i polagani dolazak proljeća, omogućili su i aktivnosti u prirodi i na otvorenome. Frama iz Rumboka, aktivna je na svim poljima svoga djelovanja, pa tako i u prirodi i njenoj zaštiti.

Zadnjih nekoliko godina, tisuće i tisuće fotografija snimljeno je na zapadnom ulazu u Gornju Ramu, na lokalitetu Izlaz. Rijetki su oni koji dolaze iz pravca Tomislavgrada, da ne ostanu bez riječi kada im se pred očima „ukaže“ Ramsko jezero.

Otapanje snijega, donijelo je na vidjelo i onu ružnu stranu čovjekovog karaktera i negativnog djelovanja i na prirodu. Osim neponovljivog pogleda na Ramsko jezero, na Izlazu se može vidjeti i smeće koje je odbačeno na sve strane.

S ciljem da barem malo ublaže negativno čovjekovo djelovanje prema prirodi, petnaestak članova Frama-e iz Rumboka sa svojim župnikom, sudjelovalo je u  eko akciji u sklopu koje je zasađeno desetak mladih stabala od koji je napravljen drvored na mjestu gdje je bila napravljena divlja deponija. Uz sadnju drveća, mladi framaši, od raznog smeća, očistili su ovaj lokalitet.

Mladi rumbočki framaši mogu biti za primjer kako se s malo dobre volje može uraditi puno za zajednicu u kojoj živiš i na dobrobit svima.