Frama Rumboci aktivno sudjeluje u raznim akcijama. Jedna od njih jest i humanitarna koja je od svih, možemo reći, najdragocijenija.

Članice Frame Rumboci posjetile su svoju župljanku, koja je narodu poznatija s nadimkom Pajdo. Naime, riječ je o Ani Iličić, starici koja dugo živi sama u svojoj maloj kućici u donjem dijelu Rumboka. Kuća nije u najboljem stanju, ali to nije toliko bitno za nju.

Postoji nešto što njezino hrabro srce steže, a to je samoća. Kroz razgovor članica s Anom, dalo se naslutit kako joj je najpotrebnije druženje i razmijenjivanje riječi s drugima. Sama nije u stanju odlaziti negdje iz kuće i "ubiti  vrijeme". Jako je žalosti to što ne može ići na misu i biti aktivna u svojoj mjesnoj zajednici.

Naš Pajdo, naša tužna ali ipak s osmijehom na licu sretna starica, od srca se razveselila našoj posjeti i podijelila sa nama pregršt riječi. Frama Rumboci ima cilj da pomogne drugima u nevolji, žalosti, usamljenosti i tuzi pa nam je nešto ovakvo bilo s radošću učiniti. U nama ostane lijep osjećaj kad znamo da smo nekome od srca pomogli i jedan običan dan učinili ljepšim, jer kakva je to vjera bez djela?

Lucija Šarčević / Frama Rumboci