Večeras je u Rumbocima upriličen prigodan program oproštaja i zahvale svojim franjevcima, župniku fra Juri Periću i župnom vikaru fra Ivanu Jeliću. Zahvale na dugom nizu godina službe, fra Jure kao župnika (10 godina), i fra Ivana kao vikara (5 godina), zajedničkog života sa župljanima i urađenih projekata u župi. Naime, dekretom Uprave franjevačke provincije Bosne srebrene oni su razmješteni na nove dužnosti.

Prigodan program vodio je Pero Ćiro Pavlović. Pjesmom su se od svojih fratara oprostili FRAMA Rumboci i veliki župni zbor sv. Franje Rumboci, ali i svi nazočni župljani.

Prigodne i emotivne riječi oproštaja i zahvale u ime cijele župe uputila je gđa. Zdenka Nikolić. Također riječi oproštaj u ime FRAMA-e Rumboci uputila je Josipa Petrović.

Iskrenim i biranim riječima uzvratili su i pozdravilii župnik i vikar.

Ovom prilikom župniku i vikaru su uručeni prigodni darovi, kao uspomene na rad i djelovanje u ovoj župi. Rumbočani ne prave razliku pa su zato i pokloni jednaki za obadvojicu, slika, boca ramske viljamovke i ručni sat.

Fra Juri i fra Ivanu želimo sve najbolje u budućem radu na novim službama, te da ih prati Božji blagoslov i zagovor svetoga Franje Asiškoga.