Zora i Anto Ćurić, članovi župne  zajednice Presvetog Srca Isusova Prozor, u srijedu 3. siječnja proslavili su 50. obljetnicu braka – zlatni pir.

U nazočnosti djece, unučadi, rodbine i prijatelja, "jubilarci" su tijekom sv. mise u 13 sati obnovili bračne zavjete.

Slavlje sv. mise u prozorskoj župnoj crkvi predslavio je svećenik Šibenske biskupije don Ante Omazić, inače obiteljski prijatelj i kum.

U prigodnoj propovijedi don Ante izrekao je riječi zahvale i poticaja.

Nakon propovijedi uslijedio je i sam obred obnove bračnih zavjeta kojega su Anto i Zora izrekli pred okupljenom zajednicom.
Brigu oko liturgijskih čitanja preuzela je unuka i unuci., a don Ante slavljenicima je poklonio prigodni dar - reljef Svete Obitelji.

Poslije euharistijskog slavlja, nazočni su druženje nastavili u motelu “Rama” okupljeni oko obiteljskog stola.

Inače, slavljenik Anto Ćurić i njegova supruga Zora r. Dedić, rođeni su i odrasli u prozorskom selu Gmići. Vjenčali su se 9. siječnja 1974. pred upraviteljem župe Prozor sada pokojnim vlč. Vladimirom Jurjevićem. Svjedoci na vjenčanju bili su Pero Anić i Nikola Ćurić, koji su i danas nazočili sa svojim suprugama. Svoj radni vijek Anto je proveo u rodnom kraju točnije u TIP Dekorativi Prozor gdje je poštenim i odgovornim radom i zaradio mirovinu, a Zora je kao i sada vrijedna kućanica. U skladnom katoličkom braku Bog ih je blagoslovio sa troje djece (dvjema kćerima i jednim sinom) i petero unučadi koji žive na području općine Grude te u SR Njemaškoj. Anto i Zora svoje “zlatne dane” provode u miru obiteljske kući na Gmićima, gdje s radošću dočekuju kako svoju djecu i unuke, tako i članove rodbine, susjeda i prijatelja.

Slavljenicima želimo obilje Božjeg blagoslova, zdravlja i sreće u nastavku zajedničkog života.

Tekst i foto: Marinko Rumbočić / www.rama-prozor.info