Lijepa ljubavna priča stiže nam iz Rumboka. Naime, jučer na najradosniji katolički blagdan Uskrs, u župi Rumboci, svoje crkvene vjenčane zavjete obnovili su Mirko i Mara Zečević. Oni su proslavili svoj Zlatni pir, svojih 50 godina zajedničkog života. 
 
Okruženi svojim najmilijima, pristupili su oltaru i pod svetom misom obnovili svoje davno izrečene zavjete na ljubav i vjernost. Svetu misu i obnovu zavjeta predvodio je župnik fra Jure Perić, koji je na poseban način zahvalio slavljenicima. Između ostaloga fra Jure je naglasio: 
 
„Neka Vaš brak i vaših 50 godina zajedničkoga života, ljubavi i svega što život nosi, bude primjer Vašoj djeci i unucima jer od vas mogu puno naučiti. Posebno mogu naučiti od vas da u životu ne prave greške koje ste vi napravili, a vi ih svakako uputite na put na kojemu ste vi opstali sve ove godine.“
 
Nakon mise i obnove zavjeta nastavljeno je zajedničko druženje za obiteljskim stolom. 
 
Mirko Zečević i Mara rođena Žutić crkveni brak sklopili su 29.1.1969. na Šćitu. U skladnome kršćanskom braku rodili su sedmero djece od kojih je šestero živih. Djeca Ana, Ivan, Miroslav, Delfa, Mirjana i Lucija podarili su im 18. unučadi. Nekoliko mjeseci nakon vjenčanja Mirko odlazi raditi u Njemačku i tamo ostaje punih 38. godina. Cijelo to vrijeme Mara je ostala kući i brinula se za sve potrebito. Kako Mara i sama kaže:
- Tada je bilo sramota ostaviti roditelje kod kuće same, a ženu povesti sa sobom u Njemačku.
 
Kao i u većine ljudi, u životu je kako kažu bilo svašta, ali Bogu hvala uvijek se sve dobro završilo. Nije kažu bilo kao danas, da dolazi do rastave braka, jer sve se zajednički rješavalo i s povjerenjem u osobu s kojom živiš.
 
Mirko i Mara su istinski svjedoci kako prava ljubav traje vječno, a mogu poslužiti kao primjer svim drugim mladim parovima koliko puno truda i odricanja treba uložiti za uspjeh bračne zajednice, stoga zaslužuju velike čestitke.

U ime portala rama-prozor.info od srca im čestitamo na ovoj lijepoj obljetnici.