Danas, na spomendan sv. Igancija Antiohijskog, biskupa i mučenika, župa Presvetog Srca Isusova Prozor bila je domaćin Zlatne harfe - susreta dječijih zborova za područje bugojanskog i ramskog dekanata.

Na susretu se okupilo oko 330 mališana koja su Boga slavila svojim skladnim pjevanjem. Zborovi su se osim pjevanjem, isticali i po različitim uniformama i dekoracijama.

Susret je započeo euharistijskim slavljem koje je uz koncelebraciju 10 svećenika predslavio fra Zoran Tadić, župnik župe sv. Ante Padovanskog Bugojno.

Riječi dobordošlice, poticaja, obavijesti i zahvale izrekao je mjesni župnik vlč. Stipo Knežević.
Tijekom prigodne propovijedi fra Zoran je između ostaloga pozvao nazočne da zazivaju ime Isusa Krista kako bi im On bio pomoć, snaga i utjeha.

Svoj obol dali su i sami članovi dječjih zborova koji su čitali tekstove Molitve vjernika i čitanja te sudjelovali u liturgijskom sviranju i pjevanju. Zborom malenih župe Prozor kojemu su se pridružili i drugi, ravnala je gđa. Biljana Glibo.

U euharistijskom slavlju osim mjesnog župnika Stipe Kneževića i fra Zorana Tadića, koncelebrirali su još i: mons. Tomo Knežević, profesor KBF-a u Sarajevu; vlč. Miljenko Džalto, župnik župe Uzdol; fra Miljenko Petričević, vikar u župi Rama-Šćit; fra Branko Malekinušić, vikar u župi Uskoplje; vlč. Tadija Ivoš, župnik župe Skopaljska Gračanica; vlč. Vedran Lešić, vikar na Kupresu, fra Marko Jukić, župnik župe Suho Polje; fra Jure Perić, župnik župe Rumboci i vlč. Andrej Lukanović, vikar župe Prozor.

Nakon kratke pauze, započeo je drugi dio susreta.
Nazočnima su se na početku obratili fra Zoran Tadić, vlč. Stipo Knežević, s. Olga Kikić, SMI te voditelj programa gosp. Marinko Rumbočić, koji je nakon pozdrava predstavio članove žirija i sami program susreta.

Pored prozorskog glazbenika gosp. Vlade Kudića, žirij su činili još i mons. Tomo Knežević i fra Branko Malekinušić.
Kao što je bilo i dogovoreno, prvi su nastupili domaćini, dječji zbor Prijatelja Malog Isusa župe Prozor. Nakon što je mjesni župnik Stipo u kratkim crtama predstavio župu Prozor, maleni Prozoraci pod vodstvom s. Olge Kikić izveli su pjesmu Braćo moja radujmo se.

Prema redoslijedu izvlačenja iz košarice, drugi su nastupili članovi dječjeg zbora Uzdol. Poslije predstavljanja župe od strane župnika Džalte, maleni Uzdoljani uz ravnanje gđice. Ivane Kolakušić, predstavili su se pjesmom  Ovo je dan.

Treći su nastupili članovi dječjeg zbora župe Skopaljska Gračanica, koji su pod ravnanjem gđice. Ane Soldo izveli pjesmu To je mir kao rijeka. Župu je u ime župnika vlč. Tadije predstavio maleni Petar.

Četvrti su po redu nastupili članovi dječjeg zbora Bugojno. Poslije predstavljanja župe od strane fra Zorana, maleni Bugojanci su pod vodstvom s. Mire Bliznac izveli pjesmu Akathistos.

Nakon Bugojanaca, kao šesti nastupili su članovi dječjeg zbora župe Rama-Šćit. Župu je predstavio fra Miljenko, a potom su maleni uz vodstvo s. Verene Rupčić izveli pjesmu Živi kruše daru s neba.

U nastavku programa, uz vodstvo gđe. Nade Bagarić, nazočnima su se pjesmom Ištite i dat će vam se predstavili i članovi dječjeg zbora župe Suho Polje s kupreške visoravni. Župu je u ime župnika fra Marka predstavila malena Dora.

Sedmi po redu, nastupili su maleni Rumbočani koji su uz vodstvo gđice. Sonje Jozić izveli pjesmu pod nazivom Hej, polja sva kliču. Župu je predstavio fra Jure, župnik.

Nakon Rumbočana, nastupili su maleni Bistričani, koji su nakon obraćanja vlč. Mate, župnika, a uz vodstvo s. Irme Lučić izveli pjesmu Hajdemo zajedno.

Deveti su nastupili članovi dječjeg zbora župe Uskoplje. Nakon što je u kratkim crtama župu predstavila pjevačica Daria, maleni Uskopljani su uz vodstvo s. Angeline Tokić izveli pjesmu pod nazivom Moj Bog i ja.

Današnji susret zatvorili su maleni Kuprešaci izvedbom pjesme Pravo lice. Zborom je ravnala gđa. Valentina Lozančić, a vjerski život kupreškog kraja predstavio je vlč. Vedran.
Nakon kratke stanke i konzultacija, u ime žirija nazočnima se obratio mons. Tomo, koji je izrekao riječi pohvale, ohrabrenja i poticaja.

U završnom dijelu programa, župnik Stipo uz pomoć kapelana Andreja, voditeljima zborova uručili su otiskane uspomene, a nakon pozdravnog govora, u prostoru OŠ Marka Marulića i trgu dr.Josipa Stadlera, upriličena je okrjepa i druženje okupljenih.

Isto tako, u prostoru župne kuće za svećenike i voditelje zborova upriličen je kratki radni sastanak, prigodni domjenak i druženje.

Tekst: Župa Prozor – Marinko Rumbočić
Foto: Foto SB – Stipo Bošnjak

 
 

17. listopada 2015. god.

Posted by foto video studio SB on 17. listopad 2015