Večeras je u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije – Rama Šćit započeo trodnevni duhovni hod prema proslavi blagdana rođenja Blažene Djevice Marije – Male Gospe.

U vremenu prije samoga slavlja sv. Mise, vjernici su imali prigodu pristupiti sakramentu sv. Ispovijedi.

Večerašnja sv. misa služena je za sretan početak školske godine. Misno slavlje predvodio je fra Julijan Madžar, župni vikar.
Pjevanje tijekom euharistijskog slavlja animirao je mješoviti zbor župe Rama – Šćit.

Na završetku Misnog slavlja djeca su se okupila ispred oltara te je uslijedio blagoslov školaraca i njihovih torbi, sa željom da im ova godina bude uspješan korak u životu i da nauče ići u susret drugima, sebi samima i Bogu. Na kraju blagoslova pravašići su dobili prigodne darove.

Prema rasporedu, sutra, 6. rujna, euharistijsko slavlje na drugi dan trodnevnice biti će upriličeno u 18 sati, i biti će služena na nakanu bolesnih, starih i zanemarenih. Misu će predslaviti i pod njom propovijedati fra Branko Malekinušić.

U srijedu, Uočnica Male Gospe, sv. Misa bit će služena za hodočasnike. Misu će predslaviti i pod njom propovijedati fra Ivan Kasalo.

U četvrftak, na sami blagdan Male Gospe bit će služene sv. Mise u 7:30 i u 11.00 sati. Misu u 11 sati će predslaviti fra Mario Knezović.