Po drevnoj ramskoj tradiciji, prve nedjelje nakon blagdana sv. Petra i Pavla, na Kedžari se obilježava “Divin dan”, dan posvećen Divi Grabovčevoj. Tako je bilo i danas. Na Kedžari su se okupile tisuće vjernika iz brojnih dijelova BiH i Hrvatske, nekih zemalja Europe pa do daleke Australije. Kao i prethodnih, i ove je godine obilježavanje "Divinog dana“ započelo misom Uočnicom, koju je ove godine predvodio gvardijan Franjevačkog samostana Rama Šćit, fra Andrija Jozić.
 

Danas, na "Divin dan“ uz suslavlje brojnih svećenika, svečanu svetu misu predvodio je i pod njom propovijedao fra Jozo Marinčić, provincijal Bosne Srebrene.
 

Svojim pjevanjem, misno slavlje uzveličale su članice Etno skupina “Čuvarice”.

Posljednjih nekoliko godina povećava se broj hodočasnika na grob Dive Grabovčeve, a danas ih je oko desetak tisuća.

Ono što je današnji dan na Kedžari posebno obilježilo jest davanje redovničkih zavjeta novaka provincije Bosne Srebrene.

Svoje prve privremene zavjete danas su dali: fra Spomenko Hričak, fra Toni Šarić, fra Matej Juričević, fra Dario Laštro i fra Tomislav Vidović.

Osim Ramaca, na Kedžaru su hodočastili i vjernici iz susjednih općina: Uskoplja, Bugojna, Jablanice, Konjica, Tomislavgrada, Livna, Središnje Bosne, kao i oni iz hercegovačkih mjesta: Posušja, Š. Brijega, Ljubuškog, Gruda, Mostara… Posebno brojni bili su vjernici iz Hrvatske.

Kroz usmenu predaju i knjigu Ćire Truhelke, Diva Grabovčeva odavno je "prešla" granice Rame, a i dan posvećen njoj prešao je granice kako Rame, tako i BiH.

Diva Grabovčeva treba biti uzor mnogima, posebno mladim generacijama koje se polako gube u vremenu i prostoru.

Diva može i treba biti uzor kako se i po cijenu života brani čast i vjera…