Danas, 24. lipnja na svetkovinu rođenja sv. Ivana Krstitelja svečano je proslavljen patron župe Uzdol.

Na sami dan proslave, Bolesničku misu u 9 sati u župnoj crkvi predslavio je fra Ivan Jelić. Poslije Mise uslijedio je već tradicionalni blagoslov vode sv. Ive.

Prije središnjeg euharistijskog slavlja u 11 sati, vjernici su imali priliku za osobnu ispovijed te obavljanje pučkih pobožnosti.
Nakon procesijskog dolaska na prostor vanjskog oltara, svečanu pučku Misu uz koncelebraciju 17 svećenika i uz mnoštvo vjernika hodočasnika predslavio je don Ivan Butum, bivši prozorski kapelan a danas župnik u župi Borovica.
 

Riječi dobrodošlice i čestitki izrekao je mjesni župnik don Ivan Tomić.

Misno slavlje svojim pjevanjem i sviranjem uzveličali tamburaški i mještoviti zbor iz Novog Travnika i članovi domaćeg župnog zbora fra Stjepan Barešić Uzdol.

Prije završnog blagoslova i otpusta naroda, nazočnima se obratio mjesni župnik don Ivan Tomić koji je uputio riječi zahvale don Ivanu i svima onima koji su na bilo koji način pridonijeli ostvarenju ove svečanosti.

Po završetku euharistijskog slavlja u župnome dvorištu upriličeno je narodno veselje.

Proslava zaštitnika župe Uzdol jedna je od prigodna kada se mogu susresti domaći i iseljeni župljani župe Uzdol te njihova rodbina i prijatelji.