U prepunoj dvorani Doma kulture u Prozoru, Etno skupina Čuvarice predstavila je svoj novi album "Tragom prošlosti"

Album „Tragom prošlosti“ njihov je drugi album na kojemu su radili skoro dvije godine. Širok je krug njihovih suradnika. Autori tekstova na albumu Trgom prošlosti su: Žarko Madžar, Blažica Nogić, Lidija Zadrić i Josip Pavlović. Autor glazbe je David Glibo, obrade narodnih pjesama radila je Biljana Glibo i David Glibo.
 


Aranžmane potpisuju Josip Vukoja i David Glibo. Na albumu se nalazi deset pjesama. Nekoliko obrada te autorskih skladbi. Njihov uspjeh je još i veći jer su ovaj album uspjele izdati u Hrvatskoj u Izdavačkoj kući Campus Records kod obitelji Miroslava Škore.  

Instrumentala pratnja Čuvaricama su: za klavirom Ivan Vlajčić, na gitari David Glibo,  na udaraljkama Juraj Glibo i na tamburi Milenko Glibo. Ovi dečki poznati kao skupina Ramero otpjevali su i duet na novom albumu s Čuvaricama pjesmu Sadi lola.

Gost na albumu je i David Glibo koji s Čuvaricama izvodi pjesmu „Molitva Kraljice Katarine“ kao i zbor „Djeca Rame“ koji se pojavljuju u pjesmi „Ramo moja zavičaju mili“.

Trenutni sastav Čuvarica čine: Iva Beljo, Karla Tomić, Marina Malekin, Ivana Šarčević, Katarina Zadro, Ivana Jozić, Iva-Ines Pavlović, Gabrijela Petrović, Ivanka Pavlović, Marijana Šarčević, Martina Brekalo, Ružica Zadrić, Iva Glibo i voditeljica skupine Biljana Glibo.