U organizaciji KK Novi Travnik, 27.05.2017.god. odigran je turnir košarkaških veterana na kojem su pored domaćina sudjelovali timovi: HKK Rame, KK Busovače, HKK Zrinjskog i gosti iz Hrvatske veterani KK Vinkovaca.

Veterani HKK Rama na turniru nastupili su u sastavu: 4. Ivica Vukoja, 5. Milenko Biloš, 6. Ivan Iličić, 7. Ljuban Zelenika, 8. Anton Vučemil, 9. Valent Biloš, 10. Marko Grozdić, 11. Anto Džolan, 12. Mijo Knežević, 13. Ante Bilić, 14. Anto Burić, 15. Ivan Matešić i 16. Marko Pavlović uz trenerske kordinatore s klupe, legendarnog Nikole Ćurića-Nidže i Ivice Čuljka. A tijekom cijelog turnira na parketu među djeliteljima pravde bio je i naš sudac Ilija Mišura.

Turnir se igrao po sustavu natjecanja 4 X 8 minuta gdje je pet timova bilo podjeljeno u dvije skupine nakon čeka su odigrane utakmice za 3.mjesto i finale.

Veterani HKK Rama u odlučujućoj utakmici skupine A pobjedili su VKK Vinkovace s rezultatom 64:51 i tako se plasirali u finale.

U skupini B postignuti su sljedeći rezultati:

Novi Travnik - Busovača 58:56
Novi Travnik - Zrinjski 58:54
Busovača - Zrinjski 49:47
U utakmici za 3.mjesto:
Vinkovci - Busovača 57:48

Finalna utakmici odigrana je između "starih znalaca" i velikih prijatelja, timova Rame i Novog Travnika gdje smo vodili čitavu utakmicu na krilima dobre obrane i fantastične igre za tri poena za konačnih Rama - Novi Travnik 63:42.

Konačni poredak:
1.VHKK Rama
2.VKK Novi Travnik
3.VKK Vinkovci
4.VKK Busovača
5.VHKK Zrinjski

Ovakav veteranski susret imao je za cilj i prigodu da se nekadašnji košarkaši prvenstveno druže i evociraju stare uspomene, ali očigledno je da kada isti ti "vršnjaci" izađu na parket i zauzmu pozicije pod obručima utakmice dobiju pravi natjecateljski karakter. Nakon utakmica, u restoranu "Kod Jelušića" organizator turnira priredio je obilat domjenak za sve sudionike ovog natjecanja i kako to obično biva na ovakvim skupovima to „treće poluvrijeme“ potrajalo je do ranih jutarnjih sati. Košarkaški turnir i druženje pomenuti veteranskih timova ima već trogodišnju tradiciju a ponovni susret krajem kolovoza 2017.god. zakazali su Veterani HKK Rama u Prozoru.

Veterani Rame sudjelovali su na ovom turniru zahvaljujući potpori HKK Rama i sponzora ALF Marketa i M-Mild d.o.o. Rama-Prozor.

Tekst i foto: Ivica Čuljak