Na prvi dan Svetoga trodnevlja – Veliki četvrtak, u 18 sati, svečano euharistijsko slavlje u prozorskoj župnoj crkvi, uz suslavlje petorice svećenika predvodio je i pod njim propovijedao župnik vlč. Stipo Knežević.

Tekst Ivanova evanđelja navijestio je vlč. Zelenika, a čitajući prigodna čitanja te poslužujući kod oltara svoj obol dali su ministranti i sjemeništarci te vjeroučitelj.

U prigodnoj propovijedi župnik Stipo između ostaloga pozvao je nazočne na molitvu za svećenike i općenito za sadašnja i buduća duhovna zvanja. Isto tako pozvao je i na molitvu za ovaj lijepi kraj kako bi bio ispunjen ljubavlju, zajedništvom i dostojanstvom Kristovih sinova i kćeri.

Misu Večere Gospodnje svojim pjevanjem i sviranjem uzveličali su članovi mješovitog župnog zbora pod ravnanjem s. Olge Kikić, SMI.

Osim župnika Stipe u u euharistijskom slavlju koncelebrirali su još i župni vikar vlč. Stjepan Didak te domaći sinovi vlč. Ivan Bošanjak, don Milan Ivančević, vlč. Ljubo Zelenika i vlč. Ljubo Zadrić.

Poslije euharistijskoga slavlja, crkva je otvorena do ponoći kako bi vjernici mogli provesti vrijeme u molitvi i promišljanju, a od 22 sata biti će prilika za sv. Ispovijed.

Sutra, na  Veliki petak, 14. travnja, Obredi Velikoga petka u filijalnoj crkvi sv. Josipa na Lugu, započet će u 16:30 sati, a Obredi spomena na muku i smrt Isusa Krista u prozorskoj župnoj crkvi započeti će u 18 sati.

Kao i na Veliki četvrtak, župna crkva biti će otvorena do ponoći, a oni koji se nisu još ispovjedili imati će priliku u vremenu od 21 sat.

Tekst i foto: Marinko Rumbočić