U župi sv. Antuna Padovanskog Gračac, proslavljen je patron župe. Tijekom duhovne priprave u župi sv. Mise kroz vrijeme trodnevnice bile su u 18 sati. U vremenu od jednoga sata prije početka večernjih sv. Misa u župnoj crkvi, vjernici su imali priliku pristupiti sakramentu sv. Pomirenja. U ponedjeljak, 13. lipnja na sami blagdan sv. Antuna pod večernjom svetom Misom u 18 sati upriličen je već tradicionalni blagoslov djece.

U nedjelju, 19. lipnja upriličena je vanjska proslava sv. Ante za vjerni puk ramskoga dekanata. Svečano euharistijsko slavlje u 11 sati ispred župne crkve, predvodio je i pod njom propovijedao fra Drago Bojić. Vjernici su prije svečane Pučke mise, kao i na sami blagdan sv. Ante, imali prigodu za osobnu ispovijed te obavljanje osobnih zavjeta.

Riječi dobrodošlice, zahvale i čestitki okupljenim župljanima i hodočasnicima povodom patrona župe izrekao je mjesni župnik fra Mato Topić.

Svečanost misnoga slavlja svojim pjevanjem i sviranjem uljepšali su članovi mješovitog župnog zbora župe Gračac. Nakon Mise uslijedilo je druženje na prostoru ispred župne crkve.

Portal Rama-Prozor.info popratio je današnje slavlje na Gračacu, fotografije pogledajte u prilogu.