Vanjska proslava patrona župe Presvetog Srca Isusova Prozor za vjerni puk ramskoga dekanata upriličena je u danas u Prozoru.

Nakon procesijskog dolaska na prostor vanjskog oltara, središnje svečano euharistijsko slavlje u 11 sati na trgu dr. Josipa Stadlera uz koncelebraciju 7 svećenika predslavio je vlč. Marinko Antolović visoki dužnosnik vatikanskog veleposlanstva u Bjelorusiji, i nekadašnji prozorski kapelan.

U prigodnoj propovijedi vlč. Antolović, između ostaloga izrekao je promišljanja o Božjoj brizi za ljude, zajedništvu, promicanju ljubavi, U završnom dijelu propovijedi vlč. Antolović, je uputio riječi poticaja zaželjevši da se u župi Prozor i ramskome kraju ne ugasi život, da ljudi budu jedni drugima blagoslov te da vjernici budu svima oko sebe svjedoci Božje ljubavi.

Riječi dobrodošlice, zahvale i čestitki okupljenim župljanima i hodočasnicima izrekao je župnik župe Prozor, vlč. Marko Tomić
Misno slavlje svojim sviranjem i pjevanjem uzveličali su članovi prozorskog mješovitog župnog zbora.

Prije završnog blagoslova i otpusta, s ovogodišnjoom pobjedničkom pjesmom festivala duhovne glazbe „Djeca pjavaju Isusu“, nastupila je Ružica Zadrić.

Nakon blagoslova i otpusta, uslijedilo je druženje na platou ispred crkve.